Polderrondje Leimuiden

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3.50)
Loading...

Dit rondje door de polder ten noorden van Leiden leidt je tussen de Kagerplassen en de Braassemermeer. Het is een heerlijk rondje, dat je zonder stoplichten over fijne rustige wegen door verschillende dorpen in de polder brengt. Onderweg kun je nog ergens leuk een stop maken en een plekje langs het water zoeken om bootje te kijken.

 

Rij vanuit Leiden richting Leiderdorp richting de A4, waar je ter hoogte van het Pannenkoekenhuis en de McDonalds over de A4 richting Hoogmade gaat. Hier steek je Does over en rij je parallel aan de provinciale weg Hoogmade in. Volg vervolgens de borden Woubrugge, en sla direct na de brug in Woubrugge linksaf richting Rijnsaterwoude. Deze weg slaat vervolgens rechtsaf dwars door de polder, waar de weg vervolgens omhoog de dijk op gaat van waar af je net de Braassemermeer kunt zien. Aan het einde van deze weg rij je op een T-splitsing af, waar je linksaf richting Leimuiden slaat.

Eenmaal in Leimuiden rij je richting Leimuiderbrug, waar de brug over de Haarlemmer Ringvaart gaat, Hier kun je als je goed naar rechts kijkt net de Westeinder Plassen zien. Na de brug rij je linksaf langs de Ringvaart richting Weteringbrug. Hier blijf je rechtdoor rijden en rij je ook over het gloednieuwe aquaduct over de A4 heen. Na het aquaduct pak je de brug over de Ringvaart Nieuwe Wetering in. Rij over de hoofdweg het dorp door, waar je vervolgens rechtsaf slaat richting Rijpwetering. Door de lege polder zie je het kerkje van Rjipwetering steeds dichterbij komen. Eenmaal in het dorp kun je gelijk links nog een drankje drinken in de Vergulde Vos. Rijpwetering is het dorp waar de tot nu toe enige Tour de France winnaar Joop Zoetemelk is opgegroeid.

Het kleine dorpje Rijpwetering is een belangrijk dorp voor de Nederlandse wielerhistorie, want de Nederlandse winnaar van de Tour de France Joop Zoetemelk is hier opgegroeid.

In Rijpwetering sla je rechtsaf richting Oud Ade en door naar Leiderdorp. Als je de rotonde bij Leiderdorp nadert kun je het beste om Leiderdorp heen fietsen richting Leiden (bijvoorbeeld rechtsaf langs de Leyhof richting het LOI gebouw bij de Zijl).

 

Haarlemmer TrekvaartDijk bij RijpweteringPolder bij Rijpwetering
Regio: Leiden

1 Comment

2procedure · February 17, 2022 at 3:17 pm

3situation

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3.50)
Loading...

Leave a Reply