Alle klassiekers vanuit Spa

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Wil je alle klassiekers van Luik Bastenaken Luik op één dag doen? Dan is dit rondje, het rondje wat je zoekt. Start in Spa, scheur langs het Spa-Francorchamps Formule 1 en rij richting de kuitenbuiters van Luik-Bastenaken-Luik. Begin met de Stockeu, vervolgens pak je hem door naar de Wanne. Even uitrusten bij de watervallen van Coo en dan nog la Redoute op.

Zo ver zijn de Ardennen niet. Het is makkelijk te doen in een dagje op en neer. Zo kun je de Ardennen al in vanuit Maastricht. Dit rondje start vanuit Spa, maar kan natuurlijk ook ergens anders worden opgepikt. Vanuit Spa rij je richting het vliegveld richting Francorchamps, dit is gelijk al flink klimmen. Misschien hoor je hier al het geknetter uit de motoren van de racewagens, die rond crossen op het F1 circuit. Neem hier even een kijkje als je er van houdt.

Misschien hoor je hier al het geknetter uit de motoren van de racewagens, die rond crossen op het F1 circuit.

Vervolgens jij je om het circuit heen richting Stavelot. Hier beginnen de echte pittige heuvels te komen. Ga bij de Abdij van Stavelot het centrum in waar je over de klinkers naar beneden naar een riviertje rijdt. Let op  de start van de Stockeu (2.3 km) is moeilijk te vinden, dus bekijk des noods de route even op de map. De Stockeu begint gelijk stijl met een stijgingspercentage van 10%. Het wordt echter alleen maar stijler met stijgingspercentages boven de 20%. Zie stijgingspercentages onderaan de pagina. In het midden vlakt het iets af, waarna het weer boven de 10% gaat stijgen. Eenmaal bij het monument van Eddy Merckx zit de Stockeu erop. Echter loopt de route omhoog door tot de Wanne. Dit is een stuk minder stijl, maar blijft omhoog gaan.

De Stockeu begint gelijk stijl met een stijgingspercentage van 10%. Het wordt echter alleen maar stijler met stijgingspercentages boven de 20%.

Na Wanne daal je af naar Trois-Ponts en rij je richting de watervallen van Coo. Hier kun jij even lunchen of jezelf opfrissen. Vervolgens rijden wij door richting het volgende Luik Bastenaken Luik monument la Redoute. Een lange fals platte weg richting Remouchamps leidt je naar de voet van la Redoute. In het centrum van Remouchamps aangekomen steek je de rivier niet over, maar rij je parallel eraan een wijk in. Als het goed is staan er bordjes met pijlen naar la Redoute, verder merk je niks van het feit dat je zometeen een heroische beklimming op gaat. Direct nadat de weg onder de snelweg gaat, loopt de weg flink omhoog. Ook hier zit het taaie hem in de extreme stijgingspercentages van ongeveer 13-15% voor bijna 800 m. De top is bij de zendmast waar het iets afflakt en je het zuur uit je benen kan rijden.

Ook bij la Redoute zit het taaie hem in de extreme stijgingspercentages van ongeveer 13-15% voor bijna 800 m.

Daal via de andere zijde af. Je bent er dan nog niet, je mag nog een paar keer op en af terug naar Spa. Goed voor de hoogtemeters dit rondje!

Regio: Ardennen

2 Comments

Avatar

Kees Tuin · August 30, 2019 at 2:02 pm

Hoi Koen, mooie route! heb je de route ook als strava route? of zelf gereden met strava?

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply