Langs de Linge

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.00)
Loading...

Dit rondje is geweldig als je ook van het rondje Kinderdijk UNESCO ritje geniet. De route is eigenlijk een uitbreiding op het Kinderdijk rondje. We rijden nog een stukje door langs de Lek, zodat wij verderop de Linge kunnen oppakken bij Leerdam. De Linge is werkelijk waar een verborgen pareltje in Holland. Net iets rustiger dan de grote rivieren, maar wel de charme van een kronkelende riviertje waarlangs je even lekker kan doortrappen. Geniet ervan!

 

 

De route begint vanuit de Brienenoordbrug in Rotterdam. Vervolgens rij je parallel aan de Maas over het industrieterrein van Rivium tot aan de Hollansche IJsselkering. Hier rij je Krimpen a/d IJssel binnen. Vanuit Krimpen ga je naar het kleine broertje Krimpen a/d Lek, waar je de Lek op pakt. Hier kun jij voor 20 km ongestoord langs de Lek knallen. In Schoonhoven kun je een stop maken, bij het koffietentje Fausto Bike & Coffee (zeker de moeite waard) of doorrijden onder de poort richting het pondje.

Tussen Krimpen a/d Lek en Schoohoven kun jij voor 20 km ongestoord langs de Lek knallen.

Eenmaal aan de overkant van de Lek, sla je linksaf richting Nieuwpoort. De weg richting Leerdam is ingezet via Meerkerk en Nieuwland. Bij Leerdam pak je de Linge op. Deze rivier was vroeger een zijtak van de Rijn, maar is al eeuwen terug afgedamd en tegenwoordig een schattig riviertje met charme. Het heeft zijn kronkelende karakter weten te behouden en stroomt door leuke dorpjes als Leerdam.

De Linge was vroeger een zijtak van de Rijn, maar is al eeuwen terug afgedamd en tegenwoordig een schattig riviertje met charme.

Tot aan Arkel volg je Linge. Na Arkel sla je rechtsaf en ga je door de polders richting Oud-Alblas en Alblasserdam. Hier begeef je je in misschien wel een van de rustigste polders van Holland. Na Alblasserwaard ga je de brug over en kom je weer in de drukte van Rotterdam terecht. Je kunt er voor kiezen om langs de snelweg terug te rijden naar de Brienenoordbrug of langs de Maas.  Al met al een heerlijke route, waar je op het einde nog even een sprint op de bergpunten op de Brienenoord kunt doen. Veel plezier!

Al met al een heerlijke route, waar je op het einde nog even een sprint op de bergpunten op de Brienenoord kunt doen.

 

 

 

Regio: Rotterdam

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.00)
Loading...

Leave a Reply