Ackerdijkse Plassen en Delfland

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3.50)
Loading...

Wil je nog even kort naar buiten om een rondje te rijden, dan is dit een lekker rondje. De route leidt je door Delfland en de Ackerdijkse Plassen. Zo kom je erachter dat de omgeving tussen Delft en Rotterdam heel aantrekkelijk is.

 

Vanuit Rotterdam rij je richting de Schie (al op te pakken bij Delfsehaven en anders bij Overschie). Deze volg je door Overschie heen richting de Zweth. Overschie is een typisch dorpjes dat door Rotterdam is opgeslokt en inmiddels een wijk van Rotterdam is, maar nog wel zijn eigen historische karakter heeft behouden. Na Overschie sla je bij het viaduct rechtsaf richting Rotterdam Airport. Ga hier het viaduct op over de A13 en rij parallel langs het vliegveld.

Rotterdam The Hague Airport is na Schiphol en Eindhoven het grootste vliegveld van Nederland met in 2017 1.7 miljoen passagiers.

Steek na een tijdje linksaf richting Oud Leede. Nu rij je eindelijk weg van de drukte van Rotterdam. Deze weg vervolg je langs de Ackerdijkse Plassen. Dit vogelgebied te midden van alle drukte in de Randstad is een goede uitvalsbasis voor zowel naar rust zoekende drukke Randstedelingen als vogels. Je kan onverhard langs het Zwethkanaal naar Zweth rijden of je rijdt iets door en gaat aan de bovenzijde van de Ackerdijkse Plassen richting de A13 (linksaf). Uiteindelijk ga je onder de snelweg door rechtsaf en weer rechts richting Zweth.

De Ackerdijkse Plassen gelegen te midden van alle drukte in de Randstad: een goede uitvalsbasis voor naar rust zoekende drukke Randstedelingen en vogels

In Zweth steek je de Schie over richting Midden-Delfland. Eenmaal de Schie over, sla je linksaf langs de Schie en pak je vervolgens de eerste weg weer rechts de polder in. Hier rij je richting het spoor, en tref je als je geluk hebt nog het mooie Hollandse beeld van een trein door het landschap. Rij onder het spoor alsmaar rechtdoor, en ga tweede rechts en gelijk weer links door het weiland richting Schipluiden. Eenmaal weer terug bij de autoweg vervolg je de weg richting Schuipluiden over een rustige kronkelige weg door Midden-Delfland. Hier proef je een beetje de rust, die je kunt vinden te midden van de drukte van Delft, Rotterdam en Den Haag. Terwijl je eigenlijk amper wat merkt van de snelweg, steek je uit het niets de nieuwe A4 over, die verlaagd door het Midden-Delfland ligt.

De eerste plannen voor de verlenging van de A4 tussen Delft-Zuid en Kethelplein waren er al bijna 65 jaar, maar pas in 2015 is de verlenging eindelijk gerealiseerd. Om aan de eisen van de omwonenden te voldoen en het zicht op het landschap te sparen, is het volledige tracé verdiept aangelegd.

Na de snelweg sla je rechtsaf en rij je over een lange fijne weg richting Schipluiden. Vlak voor Schipluiden sla je rechtsaf richting Delft-Zuid en rij je langs de golfbaan van Schipluiden. Eenmaal in Delft-Zuid aangekomen rij je door het Abtwoudse Bos onder het spoor door richting de dijk van de Schie. Eenmaal bij de Schie aangekomen rij je deze af richting Rotterdam. Bij Zweth kun je het beste oversteken zodat je aan de goede kant van de Schie Overschie in kan rijden.

Ondanks de omvang van plaatsje Zweth, is hier wel een restaurant met een Michelin ster te vinden, Restaurant aan de Zweth. Dus mocht je nog trek hebben en een gevulde portemonnee, eetsmakelijk!

kort door DelflandAckerdijkse PlassenWeiland bij DelfgauwSchieAckerdijkse PlassenPolder bij Ackerdijkse PlassenZwethkanaalSluisje bij Oud LeedeSkyline van Rotterdam
Regio: Rotterdam

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3.50)
Loading...

Leave a Reply