Rondje Veluwe

Samengesteld door Timo Doel op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.50)
Loading...

Heerlijk rondje fietsen over de Veluwe, met start en einde bij VVV centrum de Veluwezoom waar gratis geparkeerd kan worden. Je fietst hier door een beboste omgeving, over de hei en langs rivieren. De gehele route m.u.v. een klein stukje Arnhem is autoluw. Er zijn voldoende gelegenheden om een kopje koffie te drinken met een stukje appeltaart en de bidons bij te vullen. Je kan deze route ontspannen fietsen, maar ook lekker door fietsen op de racefiets.

 

De start is bij de parkeerplaats bij National park Veluwezoom in Rheden. Daar naar beneden en linksaf naar De Steeg. In De Steeg links af richting de Posbank. Een leuk klein klimmetje. Vanaf de Posbank fiets je door Nationaal Park Veluwezoom naar Dieren toe. Let op bij de afdaling. Vanaf Dieren ga je langs het Apeldoorns Dierens kanaal richting Loenen waar je weer afzakt naar Eerbeek. Daar ga je weer de beboste omgeving in van National park Veluwezoom via Deelen naar Hoenderloo. Na ongeveer 57 km zie je rechts een bakkerij met een terrasje waar heerlijke appeltaart te krijgen is. Vanaf daar ga je via Otterlo richting Ede waarna je afzakt naar Renkum. Vervolgens ga je via Oosterbeek naar Arnhem en richting Velp. In Velp kan je kiezen om linksaf te gaan voor een laatste leuke beklimming die echt de moeite waard is. Als de benen het niet meer aan kunnen, gewoon de navigatie stoppen en rechtdoor naar Rheden waar je dan over een vlakke weg door kunt fietsen tot de parkeerplaats. Als tip. Aan het einde zit pannekoek restaurant Strijland. Hier kan je weer kunt bij tanken.

Sta er niet van te kijken als er een paar Schotse Hooglanders op het fietspad staan. Blijf rustig en loop er omheen. Bedenk dat je in hun leefgebied te gast bent. Indrukwekkend om van zo dichtbij te zien, ze doen geen vlieg kwaad.

Regio: Arnhem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.50)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *