Fietsroute Lemelerberg en Dalfsen

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3.40)
Loading...

Een prachtige route door Salland en het Vechtdal van de Lemelerberg naar Dalfsen door bossen en landgoederen. Wij beginnen in Salland, waar wij met de Lemelerberg even de klimbenen testen. Vervolgens rijden we door de bossen over kronkelwegen naar Dalfsen in het Vechtdal. De Vechtdal streek is prachtig met de iddylische wateren van de Regge en de Overijsselse Vecht, de kastelen en de landgoederen. Wij passeren er twee kastelen in deze route, kasteel Rechteren (zie foto) en kasteel in Vilsteren. Vervolgens rijden we kronkelend tussen Regge en bossen door de lege weilanden van van Giethmen (misschien wel mijn lievelingsstukje). Prachtig! Veel plezier met deze fietsroute Lemelerberg en Dalfsen.

Vanuit Lemele beginnen wij fris aan de klim van de Lemelerberg 1 km a 3,8%. Deze prachtige weg brengt je door het bos over de Lemelerberg. Zo nu ben je opgewarmd en kan het rondje beginnen. Via de lege polders bij Dalmsholte rij je richting Dalfsen. Wij steken wij de proviciale weg, vervolgens rij je over de prachtige kronkelende Schaapskooiweg door het bos.

Fris en fruitig beginnen wij de fietsroute met de Lemelerberg (1 km a 3,8%)

Fietsroute Lemelerberg
Heide Lemelerberg

Voordat jij het spoor oversteekt, gaan wij linksaf het bos bij Rechteren in. Dit smalle fietspad naast een zandweg brengt richting Heino. Pas hier met recreante, je bent niet alleen op de weg! Eenmaal uit het bos rijden wij via Hoorhorst en Emmen richting Dalfsen. In de verte zie je het spoor, de Overijsselse Vecht en Dalfsen zelf al. Wij gaan Dalfsen niet in, maar rijden over de Rechterendijk naar het kasteel Rechteren. Deze weg – tevens dijk van de Vecht – rij je zo’n 10 km rechtdoor totdat wij bijna in Ommen zijn. Met westerwind heb je hier heerlijk wind mee.

Het Vechtdal kent een rijke historie, wat te zien is aan de kastelen en landgoederen bij Rechteren en Vilsteren

Onder de proviciale weg rijden wij langs de Regge – al zie je die niet – en tussen de bossen van Lemelerberg en Ommen richting Giethmen. Zelf vind ik dit het mooiste stuk aangezien je prachtige kronkeld door lege weides met op de achtergrond de bossen. In plaats van dwars over de Lemelerberg heen, kiezen wij ervoor om richting Lemele zelf te gaan en slaan wij af over de proviciale weg naar Archem. Dit gehucht ligt opnieuw prachtig tussen de Regge en Lemelerberg. De licht glooiende weides en prachtige boerderijen zorgen voor een prachtige afsluiting van dit rondje!

Regio: Salland

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3.40)
Loading...

Leave a Reply