Beoordeel dit rondje:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.00)
Loading...

De historische rijkdom van de omgeving van Utrecht is rijk. Langs de oevers van de Kromme Rijn verezen landhuizen en kastelen. Deze leuke route brengt je via de Kromme Rijn langs Wijk bij Duurstede en vervolgens langs de Nederrijn naar Amerongen waar je de Utrechtse Heuvelrug ziet oprijzen.


Deze historische rit start bij Fort Vechten aan de oostkant van Utrecht. Vanaf hier rij je door de Kromme Rijnstreek richting Wijk bij Duurstede. Begroet het kasteel Duurstede en rij parallel aan de Lek richting Amerongen. Langszaam zie je de heuvelrug verschijnen, die net wat hoger dan de laaggelegen polder uitsteekt. Een erg mooi gezicht vanaf deze kant. In Amerongen passeer je het volgende kasteel.

Tussen Langbroek en Odijk passeer je een laatste lint van kastelen, waar je op één van de terrassen kan ploffen voor een afsluitdrankje.

Vanaf Amerongen rij je richting Langbroek. Langbroek bestond heel vroeger vooral uit moerasbos. Ontginners trokken de moerassen in en groeven weteringen en sloten voor de afwatering. Zo ontstond het copelandschap, ook wel het slagenlandschap genoemd, dat Langbroek zo kenmerkt. Zo ontstond tussen Langbroek en Odijk een lint van kastelen met kasteel Sandenburg, Lunenburg en Sterkenburg.

Fietsroute Utrecht KastelenFietsroute Kromme Rijnstreek
Regio: Utrecht

Plaats Reactie

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.00)
Loading...

Plaats Reactie