‘t Kopje, de Spaarndamse dijken en een stukje Ringvaart

Samengesteld door Daan Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67)
Loading...

Dit korte rondje waar je vanuit Amsterdam-west snel uit de stad bent begint met het lange stuk over de landelijke dijken richting Spaardam, vervolgens de mooie beklimming bij ‘t Kopje in Bloemendaal en eindigt met een stuk langs de Ringvaart.

Je volgt vanuit Amsterdam-west de bordjes naar Halfweg via ‘t brettenpad of de Theemsweg. Eenmaal aangekomen bij de Spoorovergang bij de Halfweg sla je rechtsaf de Houtakkerweg die overgaat in de Spaarndammerdijk richting Spaarndam. Aangekomen in Spaardam volg je Velserbroek en Santpoort-Noord over de Slaperdijkweg. De dijken die je overgaat werden in de 13de eeuw aangelegd als bescherming tegen het (nog niet drooggelegde) IJ-water en de Zuiderzee. De dijken liepen initieel tot aan het dorpje Sloterdijk. Je fietst om het Burgemeester Rijkenspark heen via de Willem de Zwijgerlaan naar Santpoort-Zuid, rechtsaf de Duinwegop en nog een keer rechts over de Brederodelaan langs de hockeyvelden van HBS. Deze fiets je helemaal af tot aan een Rotonde waar je rechtsaf de Zomerzorglaan ingaat. Deze eindigt bij de taaie beklimming van Bloemdaals Kopje, zet hier een nieuw record!

Verbeter je PR op het Kopje van Bloemendaal

De afdaling volg je de grote weg en ga je bij als je Overveen aankomt rechts-af richting ‘t Landgoed Elswout via de weg naar Aerdenhout. De weg eindigt bij een rotonde waar je rechtsaf gaat richting Heemstede (Lanckhorstlaan). Als je tegen de N201 aanfiets volg je rechts het fietspad parallel aan de weg eindigend in Cruquius. Als je de brug over bent fiets je de weg over de ringvaart op. Hier fiets je je laatste energie eruit tot aan de twee ronde Suikersilo’s van de Halfweg waar je de brug over gaat. Deze 2 markante kantoorpanden moeten de old Sugar City doen herleven. Vervolgens fiets je tegen de N200 aan die je parallel volgt via de net nieuw aangelegde fietspaden richting Amsterdam-west!

Regio: Amsterdam

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67)
Loading...

Leave a Reply