Kort door Delfland

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00)
Loading...

Wil je nog even kort naar buiten om een rondje te rijden, dan is dit een lekker rondje. De route leidt je door Delfland en de Ackerdijkse Plassen. Zo kom je erachter dat de omgeving rondom Delft heel aantrekkelijk is.

 

Vanuit Delft rij je de Delftse Hout in tot het einde van de plas, hier sla je bij de snelweg rechtsaf richting Delfgauw. Rij door Delfgauw rechtdoor richting de Ackerdijkse Plassen en Oud Leede. Aan het einde van deze weg vervolg je het fietspad naar rechtdoor langs het Ackerdijkse Plassengebied. Dit vogelgebied te midden van alle drukte in de Randstad is een goede uitvalsbasis voor zowel naar rust zoekende drukke Randstedelingen als vogels. Je kan onverhard langs het Zwethkanaal naar Zweth rijden of je rijd iets door en gaat vervolgens de eerste rechts door het weiland richt de drukte van de A12. Onder de snelwegdoor moet je even terug naar rechts en vervolgens het fietspad naar Zweth volgen.

De Ackerdijkse Plassen gelegen te midden van alle drukte in de Randstad: een goede uitvalsbasis voor naar rust zoekende drukke Randstedelingen en vogels

In Zweth steek je de Schie over richting Midden-Delfland. Eenmaal de Schie over, sla je linksaf richting langs de Schie en pak je vervolgens de eerste weg weer rechts de polder in. Hier rij je richting het spoor, en tref je als je geluk hebt nog het mooie Hollandse beeld van een trein door weiland. Rij onder het spoor alsmaar rechtdoor, en ga tweede rechts en gelijk weer links door het weiland richting Schipluiden. Eenmaal weer terug bij de autoweg vervolg je de weg richting Schuipluiden over een rustige kronkelige weg door Midden-Delfland. Hier proef je een beetje de rust, die je kunt vinden te midden van de drukte van Delft, Rotterdam en Den Haag. Terwijl je eigenlijk amper wat merkt van de snelweg, steek je uit het niets de nieuwe A4 over, die verlaagd door het Midden-Delfland ligt.

De eerste plannen voor de verlenging van de A4 tussen Delft-Zuid en Kethelplein waren er al bijna 65 jaar, maar pas in 2015 is de verlenging eindelijk gerealiseerd. Om aan de eisen van de omwonenden te voldoen en het zicht op het landschap te sparen, is het volledige tracé verdiept aangelegd.

Na de snelweg sla je rechtsaf en rij je over een lange fijne weg richting Schipluiden. Vlak voor Schipluiden sla je rechtsaf richting Delft-Zuid en rij je langs de golfbaan van Schipluiden. Eenmaal in Delft-Zuid aangekomen rij je door het Abtwoudse Bos onder het spoor door richting de dijk van de Schie. Eenmaal bij de Schie aangekomen rij je deze af richting Delft. Mocht je nog zin hebben in een in Delft gebrouwen biertje, dan moet je even een stop maken bij de Koperen Kat, bij de Schiehallen.

Mocht je op het einde nog zin hebben in een in Delft gebrouwen biertje, dan moet je even een stop maken bij de Koperen Kat, bij de Schiehallen.

 

kort door DelflandAckerdijkse PlassenWeiland bij DelfgauwSchieAckerdijkse PlassenPolder bij Ackerdijkse PlassenZwethkanaalSluisje bij Oud LeedeSkyline van Rotterdam
Regio: Delft

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00)
Loading...

Leave a Reply