Monschau Auf Wiedersehen

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.50)
Loading...

Wil je vanuit Limburg eens wat anders dan de colletjes uit de Amstel Gold Race. Dan is dit een absolute aanrader! Vanuit het typische Limburgse landschap met onderweg de Camerig en Drielandenpunt rij je Belgie in richting de Hoge Venen tot een hoogte van 600 m. Dan daal je af richting Duitsland waar je in de “Pearl of the Eifel” komt: Monschau. Het pittoreske oude centrum waant je op vakantie in Zuid Duitsland. Terug rij je een heerlijk stuk over de Vennbahn.

Vanuit Limburg kun jij natuurlijk de cols doen uit de Amstel Gold Race of richting Stavelot voor een paar bekende hellingen in de Belgische Ardennen. Een relatief onbekend gebied voor Nederlandse fietsers is de bosrijke omgeving van de Hoge Venen en Duitse Eiffel. Om je toch een beetje van de Hollandse glorie te laten genieten beginnen wij met de Camerig en het Drielandenpunt. Daarna rij je een stuk door Belgie totdat het bij Eupen echt mooi begint te worden. Hier rij je door een bosrijk gebied langs het stuwmeer van Eupen. Nu gaan wij echt klimmen! Een lange klim richting de top de Hoge Venen brengt je tot 600 m boven zeeniveau. Daarna tijd voor apfelstrudel in Monschau, Duitsland.

De Vennbahn is een oude spoorlijn tussen Aken en Luxemburg. Het is een prachting fietspad wat vanuit Monschau ruim 20 km licht hellend richting België brengt.

Terug rijden doe je over de Vennbahn. 20 km licht dalen richting het Belgische Raeren. Dit fietspad kun je ook door rijden tot Aken en via het centrum van Aken terug naar Nederland. Om de 2000 hoogtemeters te bereiken moet je echter nog even België in een aantal heuvels trotseren.

Sneeuw op de Hoge VenenStuwmeer bij EupenEiffel viewsVennbahnHoge Venen België
Regio: Maastricht

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.50)
Loading...

Leave a Reply