• Regio

  • Type omgeving

Rotterdam
63.3 km
Beoordeling: (12) votes

Lekker langs de Lek

Dit fietsrondje naar Schoonhoven is een leuk afwisselend rondje van 60 km, dat uitnodigt tot lekker doorrijden. Heb je zin in een rondje met afwisselende landschappen (rivieren, polders en zelfs een klein bos) met overzichtelijke wegen, dan is dit een uitstekend rondje. Met halverwege het historische en leuke plaatsje Schoonhoven, heeft het ook een perfecte koffiestop. Het rondje is makkelijk uit te breiden of in te korten.

Read More

By Koen Hiemstra, ago
Amsterdam
48.0 km
Beoordeling: (1) votes

Rondje Marken

Een korte rit naar het voormalig visserseiland en toeristenattractie Marken. Onderweg passeer je het prachtige Waterland, dender je over de kinderkopjes van Durgerdam en rij je over de winderige dijk een rondje Marken. Doe een koffiestop in de haven.

Read More

By Koen Hiemstra, ago
Arnhem
107.7 km
Beoordeling: (2) votes

Rondje Veluwe

Heerlijk rondje fietsen over de Veluwe, met start en einde bij VVV centrum de Veluwezoom waar gratis geparkeerd kan worden. Je fietst hier door een beboste omgeving, over de hei en langs rivieren. De gehele route m.u.v. een klein stukje Arnhem is autoluw. Er zijn voldoende gelegenheden om een kopje koffie te drinken met een stukje appeltaart en de bidons bij te vullen. Je kan deze route ontspannen fietsen, maar ook lekker door fietsen op de racefiets. Read More

By Timo Doel, ago
Den Bosch
153.9 km
Beoordeling: (3) votes

Hel van Brabant

Kasseien of kinderkopjes, zijn vaak niet de prettigste wegen om overheen te rijden. Toch waagt het gehele wielerpeloton zich in het voorjaar eraan om in Vlaanderen en Noord-Frankrijk het zitvlak beurs te rijden. Het stuiteren over de Read more…

By De Fietsjournalist, ago
Utrecht
66.9 km
Beoordeling: (4) votes

Kastelenroute Utrecht

De historische rijkdom van de omgeving van Utrecht is rijk. Langs de oevers van de Kromme Rijn verezen landhuizen en kastelen. Deze leuke route brengt je via de Kromme Rijn langs Wijk bij Duurstede en vervolgens langs de Nederrijn naar Amerongen waar je de Utrechtse Heuvelrug ziet oprijzen.

Read More

By Koen Hiemstra, ago
Maastricht
97.4 km
Beoordeling: (6) votes

Route Amstel Gold Race

Treed in de voetsporen van de profs op de route van de Amstel Gold Race. Met 1600 hoogtemeters in nog geen 100 km, is het een flinke uitdaging. De route is makkelijk te volgen, aangezien je grotendeels de uitgezette Amstel Gold Race route volgen (lus 2). Laat je leiden langs de beroemdste Zuid-Limburgse attracties en plaatsjes, van de bossen en vergezichten tot de kern van Valkenburg en het Drielandenpunt in Vaals. Beklim alle lastige heuvels van Limburg: Camerig, Gulpenerberg, Kruisberg, Vaalserberg, Keutenberg, Fromberg, Eyserbosweg en natuurlijk de Cauberg.

Read More

By Koen Hiemstra, ago
Amsterdam
51.6 km
Beoordeling: (2) votes

Rondje Spaarnwoude

Het rustige recreatiegebied Spaarnwoude gelegen tussen de rook van Amsterdam en Haarlem is een mooi gebied tussen de drukte van de grote steden. Eventueel is dit rondje uit te breiden naar een uitstapje naar het strand van Zandvoort.

Read More

By Koen Hiemstra, ago
Den Bosch
83.1 km
Beoordeling: (1) votes

Kronkelen langs de Maas

Dat de rivier zijn eigen weg volgt, dat ondervind je tijdens deze rit. Hemelsbreed ben je van Ravenstein naar Den Bosch misschien 20 km kwijt, wielrennen langs de Maas kost je twee keer zoveel km's. Maar het is het waard. Het gaat niet veel boven het fietsen op het dijk. Volg de kronkeling en je komt vanszelf weer thuis.

Read More

By Koen Hiemstra, ago