Ronde Hoep

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.50)
Loading...

Ronde Hoep is een fietsroute die erg eenvoudig is te bereiken vanuit de stad en voert je binnen no time naar het lege en prachtige platteland. Het is verreweg de populairste fietsroutes voor racefietsers vanuit Amsterdam, dus vooral op zomeravonden kan het er erg druk zijn.

 

Dit is misschien wel het rondje waar je het snelste uit de drukte van Amsterdam ontsnapt. Het enige wat je hoeft te doen is de Amstel te volgen naar het zuiden. Deze kronkelt vanzelf naar het historisch hart van Amstelland: Ouderkerk a/d Amstel. Vanuit dit dorp begint de Ronde Hoep, die tot in het buitenland bekend is door de enorme hoeveelheid Amsterdamse wielrenners die hier wekelijks hun vaste trainingsrondje maken. Vanuit Ouderkerk kun je simpelweg de Amstel aan de oostzijde blijven volgen naar het zuiden (je zal dus even de brug over moeten).

Vanuit dit Ouderkerk a/d Amstel begint de Ronde Hoep, die tot in het buitenland bekend is door de enorme hoeveelheid Amsterdamse wielrenners die hier wekelijks hun vaste trainingsrondje maken.

Nu ontsnap je echt aan de drukte van Amsterdam. Al zie je boven je vliegtuigen overkomen die landen op Schiphol. Je volgt de kronkels van de Amstel tot aan Nes a/d Amstel, waar je tegen de Oude Waver aanrijdt. Aan de overkant ligt een van de Fort Waver Amstel. Blijf het kleine veenriviertje de Oude Waver volgen over de dijk. Het volgende fort doemt op aan de overkant: Fort Botshol. Deze forten van de Stelling van Amsterdam maken het rondje naast natuurlijk ook cultuurhistorisch een aantrekkelijk rondje. Over de dijk ben je nu al bijna weer terug gekronkelt naar Ouderkerk. Eventueel kun jij onderweg nog een drankje doen bij terras van de Stokkelaer.

Deze forten van de Stelling van Amsterdam maken het rondje naast natuurlijk ook cultuurhistorisch een aantrekkelijk rondje.

Via Ouderkerk rij je aan de andere kant van de Amstel terug naar Amsterdam. Natuurlijk kun jij je drankje ook bewaren tot aan een van de duizende koffietentjes in de binnenstad. Het korte ritje zit erop!

Regio: Amsterdam

1 Comment

1cavalcade · February 17, 2022 at 3:16 pm

3assuming

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.50)
Loading...

Leave a Reply