Rondje Maas historie

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4.00)
Loading...

Dit rondje Maas leidt je langs de havens van Rotterdam naar de rustigere omgeving van de Oude Maas. Vervolgens volg je de Oude Maas langs een prettige route richting Zwijndrecht totdat je de Nieuwe Maas oppakt bij de Brienenoordbrug. Hier nog een keer omhoog ploeteren en je bent thuis.

 

Ga via de Maastunnel langs de Waalhaven tot een t-splitsing, volg hier de bordjes naar Rhoon naar links. Sla de eerste rechtsaf totdat je parallel aan zowel het spoor als de snelweg rijdt. Volg de borden Rhoon linksaf onder de snelweg door. Nu rij je parallel aan de metrolijn naar Spijkenisse tot het eerste grote kruispunt waar je oversteekt en de borden Oud-Beijerland volgt. Deze borden blijf je volgen tot  bij Rhoonse Veer; hier gaat de veerpont naar Oud-Beijerland. Je neemt de veerpont vandaag niet, maar je slaat linksaf over het fietspad richting Barendrecht. Dit volg je en op de route passeer je de golfbaan van Rhoon en zul je enkele keren langs de Maas rijden. Hier zie je af en toe wat boten passeren, die van Dordrecht naar de Botlek varen ter hoogte van Vlaardingen. Eigenlijk kun jij deze weg alsmaar blijven volgen over de snelweg (A29) bij de Heinoordtunnel richting Zwijndrecht.

 

Het fietspad van Rhoonse Veer tot vlak voor Zwijndrecht is een heerlijk stuk, waarop je zonder na te denken de weg kan blijven volgen met de Oude Maas aan je zijde.

Vervolgens zul je wat dorpjes passeren (o.a. Barendrechtse Veer en Heerjansdam) en zie je met mooi weer veel mensen genieten van de parken langs de Maas. Houdt alsmaar de borden Zwijndrecht aan totdat je het industriegebied van Zwijndrecht nadert. Nu is het even behelpen en rijd je door de bebouwde kom Zwijndrecht door. Beste manier om hierdoor heen te rijden is op de dijk blijven rijden onder de snelweg door. Hier zul je een aantal keer de weg moet oversteken, maar het is wel de makkelijkste manier. Uiteindelijk rij je vanzelf Zwijndrecht uit en kom je op rustigere wegen richting Hendrik Ido Ambacht. In de verte zie je een witte boogbrug als landmark in de verte opdoemen, hier moet je onderdoor richting Ridderkerk. Je kan op de dijk blijven rijden, maar op een gegeven moment zul je eraf moeten en op de Rotterdamseweg moeten gaan rijden. Houdt hier rechts aan richting de ‘fast ferry’, hier kan je namelijk weer de dijk oppakken. Je kunt er nu voor kiezen om op de dijk nog even flink door te rijden (pas dan wel op voor auto’s), en anders pak je het fietspad aan de binnenkant van de dijk. Nu zie je in de verte de volgende landmark opdoemen: de Brienenoordbrug.

 

Met de Brienenoordbrug heeft dit rondje Maas een leuke laatste test, waarbij je nog even het zuur volledig in je benen kan laten lopen.

Natuurlijk is dit rondje Maas ook op verschillende manieren in te korten of te verlengen. Je zou bijvoorbeeld bij Heerjansdam kunnen afsnijden naar Rijsoord, waar je vervolgens parallel aan de snelweg richting Rotterdam kunt rijden. Of je zou het rondje kunnen verlengen door het pondje richting Oud-Beijerland te pakken en via de Hoekschewaard richting Zwijndrecht te rijden.

Fietsen Oude MaasFietsen Oude MaasFietsen Oude Maas
Regio: Rotterdam

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4.00)
Loading...

Leave a Reply