Rondje Ringvaart

Samengesteld door Floor Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.00)
Loading...

Het Rondje Ringvaart leidt je vanuit Leiden via de Kaag naar de Haarlemmer Ringvaart, waarna je 80 kilometer lang het water van de Ringvaart kan volgen tot je uiteindelijk weer bij de Kaag uitkomt. Een heerlijk rondje met mooie fietspaden waarbij je constant langs het water rijdt. Je kan lekker doorfietsen en komt langs leuke dorpjes om een koffietje te drinken.

 

Vanuit Leiden rij je ten oosten van de Kagerplassen naar de Ringvaart, door de polders van Oud Ade en Roelofarendsveen. Je rijdt vanaf het station Leiden Centraal de Willem de Zwijgerlaan op en vervolgt deze tot de Oude Spoorbaan die langs de Dwarswetering gaat. In de Leyhof sla je linksaf naar de Leidseweg, welke je kan volgen tot Oud Ade. Na Oud Ade vervolg je de weg naar Rijpwetering en Nieuwe Wetering, tot je na 10 kilometer in Vredeburg bij de Ringvaart komt.

Het Rondje Ringvaart wordt tegen de klok in gereden zodat je de gehele route lang naast het water kan fietsen. Je fietst dus aan de binnenkant van de Ringvaart, aan de kant van de Haarlemmermeerpolder, die in de 19e eeuw werd drooggelegd.

De Ringvaart wordt tegen de klok in gereden zodat je de gehele route lang naast het water kan fietsen.

In Vredeburg sla je dus rechtsaf en volg je het water. Vlak na Leimuiden passeer je de Westeinderplassen, die op zonnige dagen vol ligt met bootjes. Vervolgens zul je de vliegtuigen steeds lager zien gaan vliegen, omdat Schiphol nadert. Je fietst op de Fokkerweg door Schiphol-Oost, tussen hangaars van verschillende grote vliegtuigmaatschappijen. Oftewel, het Rondje Ringvaart is ook perfect geschikt voor vliegtuigspotters. Hier komt het enige stukje waar je de Ringvaart even moet verlaten. Door rechtsaf te slaan bij het viaduct onder de A9 kom je na 1 kilometer weer langs het water. Hierna volgt een lang stuk op de dijken van de Ringvaart. Hier kan je heerlijk doorfietsen. Met mooi weer zal het hier vol met fietsers en bootjes zijn, wat een leuke sfeer meebrengt.

Langs Schiphol-Oost rij je tussen de hangaars van verschillende grote vliegtuigmaatschappijen. Oftewel, dit rondje is ook perfect geschikt voor vliegtuigspotters.

Bij Zwanenburg buigt de Ringvaart naar het westen af. Je bent dan op de helft van de fietstocht. Je blijft het water volgen en passeert Vijfhuizen en Cruquius, een mooie plek voor een koffiepauze in het Theehuis in Cruqius op de Cruquiusdijk.

Vanaf Bennebroek vormt de Ringvaart de scheiding tussen Noord- en Zuid-Holland. Via Beinsdorp en Lisse kom je uiteindelijk weer bij de Kagerplassen. Voor de Kagerplassen sla je af naar Sassenheim, waar je langs het treinstation komt. Je fietst een stukje langs de A4, waarna je bij Klinkenberg het spoor weer ziet. Daar sla je links af en kom je lang de Klinkerbergerplassen. Je volgt het spoor langs Warmwond totdat je na een fietsrondje van 80 kilometer weer in Leiden aankomt.

 

Rondje RingvaartRondje RingvaartRondje Ringvaart

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.00)
Loading...

Leave a Reply