Kronkelen langs de Maas

Samengesteld door Koen Hiemstra op
Beoordeel dit rondje: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00)
Loading...

Dat de rivier zijn eigen weg volgt, dat ondervind je tijdens deze rit. Hemelsbreed ben je van Ravenstein naar Den Bosch misschien 20 km kwijt, wielrennen langs de Maas kost je twee keer zoveel km’s. Maar het is het waard. Het gaat niet veel boven het fietsen op het dijk. Volg de kronkeling en je komt vanszelf weer thuis.

De Maas kun je beschouwen als het kleine broertje van de Waal. Echter doet dat de rivier te kort. De Maas is veel idillischer en mooier dan de Waal. Met de bomen op de dijk of als baak langs de rivier, de diversen sluizen en de pitoreske Brabantse vestingen zoals Ravenstein, Grave en Megen.

De Maas is veel mooier en idillischer dan haar grote broer de Waal.

Vanuit Den Bosch rij je richting Rosmalen en fiets je over de F59. Probeer het centrum van Oss te vermijden en rij onder Oss door richting Koolwijk en Ravenstein. Vanaf het leuke plaatsje Ravenstein pak je de dijk op en geniet je van de kronkels van de dijk. In Megen stikt het van de ooievaars, met één ooievaarsnest prominent op de oude vestingstoren (zie foto). Op een gegeven ogenblik zie je de Waal en de Maas naast elkaar liggen en wordt het verschil nog duidelijker. De industriele grote Waal en de prachtige rustige Maas.

Ben je een ooievaarfan, kijk dan om je heen in Megen.

Bevalt het wielrennen langs de Maas? Probeer ook één van de andere rivierenrondjes, zoals langs de Lek, de Lingedaaf of de Rijn.

Wielrennen langs de Maas

Regio: Den Bosch

Leave a Reply

Bedankt voor je download!

Laat weten wat je van de route vindt! Beoordeel en plaats een reactie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00)
Loading...

Leave a Reply